Creixent interès pel sector de la construcció amb fusta al Barcelona Building Construmat 2017

La fusta, com a material de construcció sostenible, avantatjós tecnològicament i estèticament atractiu, captiva als professionals del sector.

La fira Barcelona Building Construmat s’ha renovat enguany apostant per la innovació al sector de la construcció i amb remarcable presència de la indústria de la construcció amb fusta.

L’Associació catalana de la fusta estructural (Afe) ha estat present a la fira amb un estand on 11 empreses del sector han exposat els seus productes i novetats. La fusta com a material de construcció presenta un potencial d’ús futur a l’alça i es projecta com un dels materials més ben considerats, pel que fa estètica, calidesa, funcionalitat, durabilitat i prestacions resistents.

El Barcelona Building Construmat, cita imprescindible per arquitectes, enginyers i professionals del sector de la construcció de tot el món, ha  estat plataforma per l’Afe per donar visibilitat a les qualitats de la fusta i poder-ne promocionar el seu ús.

Construmat

Destacar que a l’estand es van poder veure diverses solucions per façanes d’edificis realitzades amb fusta laminada encreuada (CLT) o amb entramat lleuger, novetats en panells de coberta i productes per la construcció fabricats amb fusta local.

La fusta com a material de construcció presenta avantatges ambientals i tècniques. És un material natural, lliure de productes químics tòxics, afavoreix la lluita contra el canvi climàtic i és reutilitzable, reciclable i, per tant, sostenible.

La seva relació pes/resistència, la lleugeresa del material, el fet de la facilitat de la fusta per esdevenir material prefabricat i al ser un material aïllant i amb bon comportament davant del foc fa que les seves avantatges tecnològiques puguin posicionar la fusta com a un dels principals materials a tenir en compte en el sector de la construcció.

Per ampliació de la informació:
Associació de la Fusta Estructural
Jordi Gené Sera
Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari. Edifici H2. 25003 Lleida
Tel. 973 27 21 81
afe@afe.cat
www.afe.cat
Twitter @Afe_cat
Instagram @afe_cat