La tecnologia de la fusta catalana, tema d’interès per un professor de la Universitat de Virgínia

El passat dia 24 de novembre, el laboratori de tecnologia de la fusta de l’INCAFUST de Lleida va rebre la visita del professor Jingxin Wang, director del centre de recerca en biomaterials i usos de la fusta de la West Virginia University dels Estats Units. La visita s’emmarca dins del seu viatge a Europa amb l’objectiu visitar diferents entitats a Itàlia i a Espanya.

Moment de la visita al laboratori
Moment de la visita al laboratori

El professor Wang va poder veure en primera persona les instal·lacions, equipaments i treballs que s’estan duent a terme a l’INCAFUST com per exemple els assaigs de caracterització resistent amb fusta estructural d’espècies locals. També se li va fer una presentació sobre els serveis tecnològics avançats que presta l’entitat com són les diagnosis estructurals o el control de qualitat dels materials fusters. La trobada va acabar amb una mostra dels edificis de fusta més significatius de la ciutat amb l’objectiu de mostrar el creixent interès que té el país en la construcció amb fusta.

Jingxin Wang també tingué l’oportunitat de visitar el campus de l’ETSEA de la Universitat de Lleida. La visita fou conduïda per la professora Cristina Vega, acompanyada per altres professors, i s’encarregà de mostrar la institució i les línies de treball obertes actualment a l’escola.

Al llarg de tota la visita s’intercanviaren opinions i es buscaren punts en comú per establir futures col·laboracions, especialment en foment de l’ús de la fusta en la construcció i en mitigació del canvi climàtic.